Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1/2 (yarım) paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Biraz sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
- Yeşil soğan
- Tereyağ
- (Siz farklı iç malzeme kullanabilirsiniz)
Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için maya ve şekeri ılık su ve süt ile çözün.
- Tuzunu da ekleyip karıştırın yavaş yavaş unu ilave ederek güzelce yoğurun.
- Yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
- Hamuru toparlamak için biraz sıvı yağ̆ kullanabilirsiniz.
- Bunun için ellerinizin iç tarafına biraz sıvıyağ döküp hamuru yoğurarak toparlayın ve mayalanmaya bırakın.
- Un serpili bir tezgahta hamuru eşit parçalara ayırın ve üstü kapalı 10 dakika dinlendirin.
- Bezeleri tek tek mümkün olduğunca ince açıp üzerine bir kaç küçük parça tereyağı koyup, uç kısmına iç harcından koyup yarım ay şeklinde katlayıp kenarlarını iyice kapatın.
- Kızdırılmış yağsız teflon tavada orta ateşte önlü arkalı pişirin.
- Pişen taraflara isteğe göre fırça yardımıyla erimiş tereyağ sürüp sıcak, sıcak servis edin.