elektronikci
FD Üye
Gözleme Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Çökelek
- Soğan
- Maydanoz
- Pul biber (İsteğe nazaran patatesli ıspanaklı vs yapabilirsiniz ben çökelekli tercih ettim)
Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için; tüm sıvı materyalleri yoğurma kabına alıp, yavaş yavaş un ekliyoruz, yumuşak lakin ele yapışmayan kıvamda bir hamur olacak 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- İç harcı büsbütün size kalmış. Hamuru dinlendirdikten sonra oklava yardımıyla açıyoruz ince olursa çok daha lezzetli oluyor.
- Daha sonra isterseniz elektirikli saçta isterseniz yanmaz yapışmaz tava da artlı önlü pişiriyoruz.
- Pişerken az bir sıvı yağ damlatıyoruz, daha hoş kızarmasını sağlıyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun )