Granola Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yulaf ( 500 gram ) @etilifalif
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı badem
- 1 su bardağı ceviz
- 1 kase kuru üzüm
- 5-6 adet kuru incir
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet elmanın püresi
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 3 yemek kaşığı bal
Granola Tanımı Yapılışı
- Derin bir kaba yulafın tamamını alın.
- Fındık, ceviz ve bademi irili ufaklı bıçakla doğrayıp yulafa ekleyin.
- 2 elmanın kabuklarını soyup robottan geçirerek püre yapın, başka bir kaba alın.
- İçine bal ve pekmezi ekleyerek sıvıları bu kapta harmanlayın.
- Tarçını da bu sıvı karışıma ekleyin, güzelce karıştırın.
- Sıvıları yulaflı ve kuruyemişli kaba aktararak spatula yardımıyla yulafın ve kuruyemişlerin her yerinin ıslanmasını sağlayın. Her tarafı ıslansın ki fırında kurusun. Buna dikkat edin.
- Fırın tepsinine yağlı kağıt serin.
- Karışımı dökün her yerine yayın.
- 170 derece ısınmış fırında 10 dakikada bir fırını açıp alttan üst karıştırmak suretiyle yaklaşık 45 dk pişirin.
- Sürekli karıştırmaya özen gösterin ki her yeri güzelce kurusun.
- Karıştırılmazsa yalnızca üst kısmı kızarır ve altta kalanlar nemli kalır.
- 45 dk sonunda tepsi fırından alın ve ılımaya bırakın.
- Ilıyınca içine kuru üzümleri ve küp doğranmış incirleri de ekleyin.
- Bir kavanoz yahut saklama kabına alın. Bu şekilde uzun süre çıtır ve taze kalacaktır ????.