
Greçka Pilavı (Karabuğday) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı greçka
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- İsteğe bağlı karabiber,pul biber, kuru nane, kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 ufak domates rendesi
Greçka Pilavı (Karabuğday) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buğdayları suda ıslatıyoruz.
- Biraz kabarmasını bekliyoruz.
- Tenceremize zeytinyağ ve ince doğranmış soğan ve sarmısakları alıp yumuşayıncaya kadar çeviriyoruz.
- Bu aşamada baharatlar ve salçayıda katıp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Domates rendesi ve 3 bardak sıcak su ekliyoruz. İsteyen 1 bardağını tavuk suyu ekleyebilir.
- Kaynayınca buğdayları süzüp ekliyoruz.
- Tuz ilave edip altını kısarak pişmeye bırakıyoruz.
- Tane tane olunca bir parça kağıt havlu kapatıp dinlendiriyoruz.
- Yanına tavuk ve salata ile çok lezzetli ve sağlıklı bir öğün oluyor.
Greçka Pilavı (Karabuğday) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı