Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Greta Garbo Pastam

Greta Garbo Pastam
0
69

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Greta Garbo Pastam Tarifi İcin Malzemeler

*700 gram un
*1 paket yumuşak tereyağ
*3 yumurta
*1 kutu krema
*6 kaşık pudra şekeri
*1 paket kuru maya
*Bir tutam tuz
*1 limonun rendelemiş kabuğu
*2 paket vaniliya

Dolgu icin :


*300 gram cekilmiş ceviz
*800 gram kayısı receli
*4 kaşık şeker

Suslemek icin:


*240 g eritilmiş cikolata

Greta Garbo Pastam Tarifi Yapılışı Soylentileri gore Greta Garbo bu pastayı cok severdi, o yuzden isimini almış Diğer adı Jerbomış

1
*İlk once unu maya ile karıştırdım Bir tasta tereyağı pudra şekeri ile krema kıvamı alana kadar cırptım
*Sonra teker teker yumurtaları ekledim Krema, tuzu, limon kabuğu, vanilya ve unu ekleyerek cırptım
*Yumuşak ve yapışmayan bir hamur cıkıyor, 10 dakika dinlemeye bıraktım Pişireceğim tepsiye yağlı kağıt kapladım
*Bu pasta tepsi icinde kabarmasını gerek Hamuru 4 de boldum, hepsi eşit olmasını dikkatli oldum o yuzden tartım
*Yağlı kağıt uzeri ince bir yufka actım (resimde gorebilirsiniz )yağlı kağıt acarsınız tepsiye koymayı kolaylaştırıyor
*Receli 3 ’e boldum ve guzelce yufkanın uzeri surdum, sonra da cevizi (o da 3 ’e boldum, her şeyi eşit olsun)
*İlk uc yufkayı bu işlemi yapılıyor ve de guzel kabarsın receli koymadan catal ile tum yufkanın uzeri bastırdım
*Dorduncu yufka koyduktan sonra temiz bir ortu tepsiye orterek 1 saat kabartmasını bıraktım
*170 derece ısıtılmış fırını 50 dakika kadar pişirdim Kurdan testi yapınız daha enim olmak isterseniz
*Soğumasını bekledim sonra eritilmiş cikolatayı pasta uzeri kapladım ve ceviz ile biraz susledim ve boylece buzdolabına koydum
*Yarım saat yeterli (cikolata donmasına kadar ) Gunlerce duran bir pasta bu Afiyet olsun !!
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt