![gril-tavada-uskumru-buglama-7.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/22/gril-tavada-uskumru-buglama-7.jpg)
Gril Tavada Uskumru Buğlama Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet uskumru fileto
- 6 adet kuru soğan
- 2 adet limon
- 1 büyük domates (küçük ise 4 tane )
- 1 adet kapya biber
- 8 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- İsteğe bağlı tuz
Gril Tavada Uskumru Buğlama Tanımı Yapılışı
- Balıklar yıkanıp suyu süzülür yıkanır.
- Balıklar ikiye bölünür, tuzladığımız balıklar dolaba kaldırılır.
- Altı adet soğan halka şekilinde doğranır.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ile tavada pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Pişireceğimiz tavaya balıkları diziyoruz.
- Kavurduğumuz soğanları balıkların üzerine paylaştırıyoruz.
- Bir adet domatesi yuvarlak biçimde kesip soğanların üzerine diziyoruz.
- Maydonozu da tıpkı biçimde balıkların üzerine yani domateslerin üzerine paylaştırıyoruz.
- Limonları yuvarlak kesip onları da maydanozların üzerine diziyoruz.
- Son olarak sarımsakları ortalarına dağıtıyoruz isteğe bağlı olarak tuz atabilirsiniz.
- Not ;ben gril tavada yaptım yapışmayan.Kapaklı bir tavada olursa daha âlâ oluyor buharda piştiği için tavanın kapağını sık sık açamayınız.
O kadar hafifki diyet yapanlar için bile.
Ülkü bir tanım. ????.