nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Güneşli günlere yavaş yavaş veda edilen bu günlerde beslenmeye daha fazla dikkatli olmak gerekiyor Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin zayıflaması ile birlikte hastalıklara yakalanma riski de daha çok artıyor Beden direncini sağlamlaştırmak için vitaminmineral ve antioksidan gibi bileşiklerin besinlerle sağlanması bu dönemde daha da önem kazanıyor En zinde ve en doğal antioksidan, vitamin ve mineral kaynaklarımız olan yeşil yapraklı sebzeler ve meyvelere jurnal besin düzeninde mutlaka yer verilmesi gerekiyor Günde 45 porsiyon meyvesebze tüketimi tatmin edici vitamin dengesini sağlamaya muavin olacaktır
Soğuk Algınlığına C Vitamini
Antioksidan olarak da ödev yapan ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, soğuk algınlığında tesir göstererek belirtileri hafifletiyor Vücutta ambar edilmediği için jurnal olarak tüketilmesi gerekiyor C vitamini, sadece limon, portakal gibi turunçgillerde yok, kuşburnu, kırmızı ve yeşil sivri biber, maydanoz, roka, domates de bulunuyor
Sağlıklı Bağırsaklar ve Zinde Bağışıklık Sistemi
Bağışıklık sisteminin güç kaynağı sağlıklı bağırsaklardır Son dönemde yapılan araştırmalarda probiyotik ve bağışıklık sistemi aralarında enerjik ilişki olduğu ortaya konmuştur böylece uyumlu olarak ayran, yoğurt ya da kefire jurnal beslenmenizde yer vermeniz, bağışıklığınızın desteklenmesinde olumlu sonuçlar doğuracaktır Evde yaptığınız yoğurtlara probiyotik maya kullanabilirsiniz Barsak fonksiyonları düzenli çalışmayan kişiler jurnal probiyotik tabletlerden yardım alabilirler
Su Tüketimine Dikkat !!!
Eksilen hava sıcaklığı ile su tüketimini azaltmak hem vücutta atık maddelerin birikmesine keza de cilt kuruluğu gibi problemlere yol açacağından jurnal su tüketimine uyarı edilmelidir Keza ceset ısınızın ayarlanması ve dinç böbrek fonksiyonları için de uyumlu su tüketimi önemlidir
Sonbahar Depresyonundan Besinler İle Korunun
Bu mevsimde büyüyen depresyon eğilimi ve stresi kontrol altına almada B vitaminlerinden varlıklı beslenmenin hayli faydasını göreceksiniz B grubu vitaminler et, deniz ürünleri, yumurta ve peynirde bulunmaktadır Açılan balık sezonuyla beraber haftada 2 defa balık tüketimi, içerdiği omega3 doğru keza bağışıklığı güçlendirecek hem de asap sisteminizi olumlu etkileyecektir
Her Besini Mevsiminde Tüketin
Doğa her mevsim vücudun ihtiyaç duyduğu besin ögesi bileşimine sahip yiyecekleri bizlere sunmaktadır Besinleri vücudunuz için mucizeye dönüştürmek sizin elinizde defalarca mevsimine uygun beslenilmelidir Bu Nedenle ayrıca en doğal besinler tüketilir ayrıca de vücudun o mevsim gereklilik duyduğu beslenme öğeleri karşılanmış olur
Hangi Ay Hangi Meyve Hangi Sebze …
Sonbaharda özellikle tüketilmesi gereken sebzeler: Havuç, salatalık, taze fasulye, yeşil biber, patlıcan, dolmalık biber, börülce, bamya, kırmızı biber, mantar, mısır, barbunya, kabak, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere, domates, dereotu, soğan
Meyveler: Şeftali, karpuz, üzüm, mürdüm eriği, incir, kızılcık, taze ceviz, fındık
EKİM ayında;
Sebzeler: Havuç, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yer elması, lahana, pırasa, karnabahar
Meyveler: Nar, üzüm, incir, kızılcık, armut, kestane, fındık, ceviz
KASIM ayında;
Sebzeler: Lahana, kereviz, havuç, karnabahar, pırasa, ıspanak, balkabağı, yer elması, pazı, marul, roka, soğan, biberiye, nane, maydanoz, tere
Meyveler: Portakal, ayva, nar, greyfurt, artmut, Trabzon hurması, kivi, muz, mandalina
*
Dyt Aysu BEKCİ
Soğuk Algınlığına C Vitamini
Antioksidan olarak da ödev yapan ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, soğuk algınlığında tesir göstererek belirtileri hafifletiyor Vücutta ambar edilmediği için jurnal olarak tüketilmesi gerekiyor C vitamini, sadece limon, portakal gibi turunçgillerde yok, kuşburnu, kırmızı ve yeşil sivri biber, maydanoz, roka, domates de bulunuyor
Sağlıklı Bağırsaklar ve Zinde Bağışıklık Sistemi
Bağışıklık sisteminin güç kaynağı sağlıklı bağırsaklardır Son dönemde yapılan araştırmalarda probiyotik ve bağışıklık sistemi aralarında enerjik ilişki olduğu ortaya konmuştur böylece uyumlu olarak ayran, yoğurt ya da kefire jurnal beslenmenizde yer vermeniz, bağışıklığınızın desteklenmesinde olumlu sonuçlar doğuracaktır Evde yaptığınız yoğurtlara probiyotik maya kullanabilirsiniz Barsak fonksiyonları düzenli çalışmayan kişiler jurnal probiyotik tabletlerden yardım alabilirler
Su Tüketimine Dikkat !!!
Eksilen hava sıcaklığı ile su tüketimini azaltmak hem vücutta atık maddelerin birikmesine keza de cilt kuruluğu gibi problemlere yol açacağından jurnal su tüketimine uyarı edilmelidir Keza ceset ısınızın ayarlanması ve dinç böbrek fonksiyonları için de uyumlu su tüketimi önemlidir
Sonbahar Depresyonundan Besinler İle Korunun
Bu mevsimde büyüyen depresyon eğilimi ve stresi kontrol altına almada B vitaminlerinden varlıklı beslenmenin hayli faydasını göreceksiniz B grubu vitaminler et, deniz ürünleri, yumurta ve peynirde bulunmaktadır Açılan balık sezonuyla beraber haftada 2 defa balık tüketimi, içerdiği omega3 doğru keza bağışıklığı güçlendirecek hem de asap sisteminizi olumlu etkileyecektir
Her Besini Mevsiminde Tüketin
Doğa her mevsim vücudun ihtiyaç duyduğu besin ögesi bileşimine sahip yiyecekleri bizlere sunmaktadır Besinleri vücudunuz için mucizeye dönüştürmek sizin elinizde defalarca mevsimine uygun beslenilmelidir Bu Nedenle ayrıca en doğal besinler tüketilir ayrıca de vücudun o mevsim gereklilik duyduğu beslenme öğeleri karşılanmış olur
Hangi Ay Hangi Meyve Hangi Sebze …
Sonbaharda özellikle tüketilmesi gereken sebzeler: Havuç, salatalık, taze fasulye, yeşil biber, patlıcan, dolmalık biber, börülce, bamya, kırmızı biber, mantar, mısır, barbunya, kabak, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere, domates, dereotu, soğan
Meyveler: Şeftali, karpuz, üzüm, mürdüm eriği, incir, kızılcık, taze ceviz, fındık
EKİM ayında;
Sebzeler: Havuç, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yer elması, lahana, pırasa, karnabahar
Meyveler: Nar, üzüm, incir, kızılcık, armut, kestane, fındık, ceviz
KASIM ayında;
Sebzeler: Lahana, kereviz, havuç, karnabahar, pırasa, ıspanak, balkabağı, yer elması, pazı, marul, roka, soğan, biberiye, nane, maydanoz, tere
Meyveler: Portakal, ayva, nar, greyfurt, artmut, Trabzon hurması, kivi, muz, mandalina
*
Dyt Aysu BEKCİ