elektronikci
FD Üye
Grissini Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağ
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Susam
Grissini Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya ,ılık su ,şeker karıştırılır, maya eridikten sonra tereyağ ,yoğurt ,tuz, yumurta da eklenir.
- Yumurtalardan 1 adedinin sarısını üzerine ayıralım .
- Unuda denetimli bir halde ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- 30 dakika mayalandıralım sonrasında minik bezelere ayıralım.
- İnce çubuklar yapıp ılık fırına 160 derece alt üst ayarda 30 -35 dakika pişirelim.
Kahvaltıda acı sosla yahut rastgele bir taban soslara da çok yakışıyor.
Grissini Tanımı Fotoğraflı Yapılışı