Gül Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 Türk kahvesi fincanı süt
- 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un (orta sertlikte hamur olacak)
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Gül Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklava yapılışı; Tüm sıvı malzemeler konur.
- En son yavaş yavaş un eklenir ve yoğurulur.
- Yumurta büyüklüğünde bezeler ayrılır ve dinlendirilip tek tek açılır. 4 e bölünür.
- İnce ucundan katlanır. 4 parmak kalınlığında olacak.
- Uzunlamasına ceviz konur ve bi üstten bi alttan ortaya doğru büzülür ve sarılır.Tepsiye konur.
- Üzerine tereyağ dökülüp 1 saat kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Önce 190 derecede birazcık renk alıncaya kadar pişirilir.
- Sonra 150 dereye düşünülüp iyice kızarana kadar pişirilir.
- Şerbet yapılışı; Şeker ve su tencereye alınır ve şeker eriyene kadar ocakta karıştırılır.
- Sonra limon dilimi atılır ve 25 30 dk kaynatılır.
- Kaynamaya başlayınca altını biraz kısın ve orta ateşte kaynatın.
- Üzerine soğuk şerbet dökülür.
- Tatlı sıcak şerbet soğukken dökülür.