Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gül Böreği (Nefis Sosuyla)

Gül Böreği (Nefis Sosuyla)
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
gul-boregi-nefis-sosuyla.jpg

Gül Böreği (Nefis Sosuyla) Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet yufka (Tepsi büyüklüğünüze göre)
İç Harcı İçin
  • 7-8 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Nane
  • Karabiber
  • Pul biber
Sosu İçin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
Üzerine Serpmek İçin
  • Susam
  • Çörek otu

Gül Böreği (Nefis Sosuyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Patateslerin kabuklarını soyup, doğrayıp haşlayalım.
  2. Haşlanan patatesleri ezelim. İçerisine baharatları ekleyip, karıştıralım.
  3. Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı da ekleyip, karıştıralım.
  4. Haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ek edip, 4-5 dakika daha karıştırıp altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  5. 1 adet yufkayı 4 tane üçgen olacak formda bölelim ve oluşturduğumuz üçgen parçayı alıp üzerine karıştırdığımız sosu sürelim.
  6. Üçgen yufkanın geniş kısmına, hazırladığımız harçtan koyup uzunlamasına yaydıralım. Rulo formunda saralım.
  7. Bir kenarından döndürüp sararak, gül hali verelim. Yufkalar bitene kadar, birebir süreci tekrarlayalım.
  8. Sardığımız gül böreklerini, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Kalan sosu fırça yardımıyla böreklere sürelim.
  9. Üzerlerine çörek otu ve susam serpip, evvelce ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt