Gül Böreği (Nefis Sosuyla) Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yufka (Tepsi büyüklüğünüze göre)
- 7-8 adet patates
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Kekik
- Nane
- Karabiber
- Pul biber
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Susam
- Çörek otu
Gül Böreği (Nefis Sosuyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Patateslerin kabuklarını soyup, doğrayıp haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri ezelim. İçerisine baharatları ekleyip, karıştıralım.
- Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı da ekleyip, karıştıralım.
- Haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ek edip, 4-5 dakika daha karıştırıp altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- 1 adet yufkayı 4 tane üçgen olacak formda bölelim ve oluşturduğumuz üçgen parçayı alıp üzerine karıştırdığımız sosu sürelim.
- Üçgen yufkanın geniş kısmına, hazırladığımız harçtan koyup uzunlamasına yaydıralım. Rulo formunda saralım.
- Bir kenarından döndürüp sararak, gül hali verelim. Yufkalar bitene kadar, birebir süreci tekrarlayalım.
- Sardığımız gül böreklerini, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Kalan sosu fırça yardımıyla böreklere sürelim.
- Üzerlerine çörek otu ve susam serpip, evvelce ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.