Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet hazır yufka
- 3-4 adet patates
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- 3 kaşık yoğurt
- Sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri ikiye bölüp haşlayalım.
- Sonrasında patatesleri ezerek 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Sosu için; yumurta ,yoğurt ve sıvı yağı karıştıralım.
- Yufkaları açıp 4e bölelim.
- Her kata hazırladığımız sostan sürüp patatesleri koyup sigara böreği üzere sarıp gül biçimini verecek formda saralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Bütün börekler bitince fırça yardımıyla sosu böreklerin üzerine sürelim.
- Akabinde bir yumurta sarısını da üstlerine sürüp susam ve çörekotu serpelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dk (üstü altı kızarıncaya kadar) pişirelim.
Afiyet olsun .