elektronikci
FD Üye

Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır günlük yufka
- 1 bağ ıspanak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet pırasa
- 5 kaşık yoğurt
- 2 adet yumurta
- Sıvı yağ
- İsteğe bağlı çörek otu
Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yufkamızı tek kat olacak şekilde yuvarlak haliyle seriyoruz.
- Yumurtaları kırıp yağ ve yoğurt ekleyip bir kapta karıştırdıktan sonra yufkamızın her köşesine gelecek şekilde sürüyoruz. Bu böreğimizin yumuşak olmasını sağlar.
- Daha sonra da önceden hazırladığımız doğranmış ıspanaklı pırasalı harcımızı yufkamıza ince uzun bir şekilde koyup yufkamızı rulo şeklinde sarmaya başlayabiliriz.
- Sarılan ruloyu içe doğru döndürerek gül şeklini alan böreğimizin son olarak yine üzerine yoğurtlu sosumuzdan sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyoruz.
- Bu böreklerden elinizdeki yufka sayısı kadar yapabilirsiniz. İsteğe göre çörek otu ya da susam da tercih edebilirsiniz.
- Üzeri hafif kızaran böreğimizi piştikten sonra fırından alıp servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun ????.