Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gül Böreği

Gül Böreği
0
70

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
İç harcı için;
  • 3 bağ pazı yaprağı
  • 2 adet patates
  • Çeyrek kapya biber (dolapta kalmış:)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 250 gram kadar meskende kalan karışık peynir (kaşar, ezine, sepet peyniri karıştırdım)
  • Pul biber
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 adet yumurta
  • 200 ml süt
Üzeri için;
  • Susam

Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 2 adet patatesi haşlayalım. Bir tavada soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine kapya biberimizi doğrayıp atalım. Patatesleri ezip soğanlarla buluşturalım. Üzerine pul biber ve tuz ekelim.
  2. Pazılarımızı yıkayalım. Yalnızca yaprak kısımlarını doğrayalım. Geniş bir tavaya küp küp soğanı doğrayalım. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyalım. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine yıkayıp doğradığımız pazılarımızı koyalım. Pazıların suyu çekilene kadar 5-10 dk kavuralım. Üzerine pul biber ve tuz ekelim. Soğuması için ocaktan alalım.
  3. Evde dolabımızda kalan peynirleri değerlendirelim. Pazıların üzerine kalan peynirleri ufalayalım.
  4. Derin bir kaseye bir bardak süt, 2 yumurta, 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip çırpalım.
  5. Yufkalarımızı üçgen halde keselim. Yani bir yufkayı 4 eşit modüle bölelim.
  6. Böldüğümüz yufkaların üzerine sütlü karışımdan sürüp biraz pazılı harç biraz patatesli harç koyup saralım. Gül biçimini verip tepsimize alalım.
  7. 20 adet gül böreği çıkıyor. Üzerlerine kalan sütlü karışımı sürüp susam ekelim.
  8. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Sahurlarımıza uygun bir tanımdır. Pişirdikten sonra buzdolabı poşetine koyup saklayabilirsiniz. Afiyetler olsun????.
Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pazı Böreği Tanımı İçin Malzemeler 3 demet pazı yaprağı( saplarından mis üzere bulgurlu yemek yapabiliriz)100 gram kadar beyaz peynir1 adet orta uzunluk soğan200 ml süt2 adet yumurta3 adet yufkaPul biberTuzÇörek otu Pazı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pazılarımızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yufka2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağıyarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı sıcak süt1 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozu İç harcı için; IspanakSoğanZeytinyağı Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Ispanaklı Kaşarlı Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler 6 adet yufka İçi için; 1 kg ıspanak1 kase rendelenmiş kaşar peyniri2 adet soğanSıvı yağTuzPul biberKarabiber Sosu için; 1 adet yumurtaYarım bardak sıvı yağ1.5 bardak süt Ispanaklı Kaşarlı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Pırasalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka4 sap pırasa5 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiberGöz kararı tuz Sosu için; 2 bardak yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 adet kabartma tozu Üzeri için; Göz kararı susam Pırasalı Gül Böreği Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler 6 adet yufka İç harcı için 6 adet haşlanmış patates1 adet orta uzunluk kuru soğan1 yemek kaşığı zeytinyağıPul biberTuz Sosu için 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri için 1 yumurtaSusamÇörek otu Patatesli Gül Böreği Tanımı Yapılışı Birinci evvel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,326Kullanıcılar
verliaqwSon üye
Üst Alt