iltasyazilim
FD Üye
Gül Desenli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı erimiş tereyağı
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
*Kulak memesi kıvamına gelecek şekilde un
Şerbeti için
*3, 5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*12 damla limon
Gül Desenli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi 15 20 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım
*Hamurumuzda kabartma tozu, vanilya ve un hariç karıştırıyoruz
*Sonra unu, kabartma tozunu vanilyayı katıp iyice yoğuralım ve 10 dakika dinlendirelim
*Tepsimizi yağlayalım
*Hamurumuzu büyük toplar yapalım ve merdaneyle açalım
*Su bardağıyla yuvarlaklar çıkaralım
*4 er 4 er bölelim
*Sonra dörtlüyü birbirlerinin uçlarına dizelim ve yuvarlayalım
*Bıçakla ikiye bölelim tepsiye dizelim
*Hamurumuzun hepsini böyle yapalım ve ısıtılmış 180 derecede pişirelim
*Fırından çıkınca hamur sıcak şerbet soğuk olucak şekilde dökelim ve dinlendirelim üzerini fındıklada süsleyebilirsiniz
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı erimiş tereyağı
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
*Kulak memesi kıvamına gelecek şekilde un
Şerbeti için
*3, 5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*12 damla limon
Gül Desenli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi 15 20 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım
*Hamurumuzda kabartma tozu, vanilya ve un hariç karıştırıyoruz
*Sonra unu, kabartma tozunu vanilyayı katıp iyice yoğuralım ve 10 dakika dinlendirelim
*Tepsimizi yağlayalım
*Hamurumuzu büyük toplar yapalım ve merdaneyle açalım
*Su bardağıyla yuvarlaklar çıkaralım
*4 er 4 er bölelim
*Sonra dörtlüyü birbirlerinin uçlarına dizelim ve yuvarlayalım
*Bıçakla ikiye bölelim tepsiye dizelim
*Hamurumuzun hepsini böyle yapalım ve ısıtılmış 180 derecede pişirelim
*Fırından çıkınca hamur sıcak şerbet soğuk olucak şekilde dökelim ve dinlendirelim üzerini fındıklada süsleyebilirsiniz