Gül Hatmi Çiçeği Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram kıyma
- Gül hatmi çiçeği (Sayısı isteğinize bağlı)
- 1 su bardağı pirinç (Baldo)
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 2 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Su
- Tuz
- Sıvıyağ
Gül Hatmi Çiçeği Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için tüm materyalleri ekleyip harmanlıyoruz.
- Gül hatmi çiçeklerimizin izindeki polenlerini ve yeşil sap kısmını temizleyin. Yıkayın kenara koyun.
- İçi hazırladıktan sonra, toplamanızı tavsiye ederim. Çabucak kapanmaya başlıyor zira.
- Hazırladığımız harcımızdan biraz alıp çiçeklerin içine koyalım ve çiçeğimizin ağzını kapatalım tenceremize dizelim.
- Hepsini bitirdikten sonra biraz su, sıvı yağ ve tuz dökelim kısık ateşte yarım saat pişmeye bırakalım. Çok lezzetli bir tanım denemenizi tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????????????????????.