Gül Şeklinde Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin oda ısısında
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un( markaya göre değişebilir kontrollü ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
- 2-3 elma (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Gül Şeklinde Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz .
- Sonrasında hamur dinlenirken iç malzeme için elmaları rendeliyoruz.
- Şeker ve tarçını da ilave edip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Hamurumuzu merdane yardımı ile açıyoruz .
- Bir küçük ağızlı bir büyük ağızlı bardak veya bir küçük bir büyük kurabiye kalıbı ile 6 adet küçük 1 adet büyük yuvarlak kesiyoruz.
- Resimde göründüğü gibi bir bardağa diziyoruz, büyük olan daireyi kapak olarak en üste kullanıyoruz ve tepsiye ters çevirerek çıkarıyoruz.
- Şekil verme bittikten sonra içlerine harcımızdan koyup 180 derecelik fırında kontrollü pişiriyoruz kızarana kadar afiyet olsun.