Gül Tatlısı (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için️;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 6-7 damla limon suyu
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı)
Gül Tatlısı (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbetimizi hazırlayalım.
- Su ve şekeri tencereye alıp karıştıralım.
- Şeker eridikten sonra ocağa alıp kaynatalım.
- Kaynamaya çıkınca limon suyunu ek edip 10 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
- Şerbetimiz soğuğa yakın olacak.
- Hamuru için un hariç gerekli gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Unu denetimli bi formda ek edelim.
- Ele yapışmayacak bi hamur elde ediyoruz.
- Hamuru merdane yardımıyla açalım.
- Çay bardağıyla biçim verip görseldeki üzere üst üste dizelim.
- Yuvarlayıp tam ortadan keselim. 2 tane gül hali oluyor.
- Tepsimize dizip isteğe nazaran tam ortasına fındık batırabilirsiniz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızın 2 dk sonra şerbetini dökelim.
- 2-3 saat sonra servise hazır. Afiyet olsun.