Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gül Tatlısı (Kıyır Kıyır Lezzet)

Gül Tatlısı (Kıyır Kıyır Lezzet)
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
gul-tatlisi-kiyir-kiyir-lezzet.jpg

Gül Tatlısı (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı İçin Materyaller


Şerbeti için️;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 6-7 damla limon suyu
Hamuru için️;
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı)

Gül Tatlısı (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak şerbetimizi hazırlayalım.
  2. Su ve şekeri tencereye alıp karıştıralım.
  3. Şeker eridikten sonra ocağa alıp kaynatalım.
  4. Kaynamaya çıkınca limon suyunu ek edip 10 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
  5. Şerbetimiz soğuğa yakın olacak.
  6. Hamuru için un hariç gerekli gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  7. Unu denetimli bi formda ek edelim.
  8. Ele yapışmayacak bi hamur elde ediyoruz.
  9. Hamuru merdane yardımıyla açalım.
  10. Çay bardağıyla biçim verip görseldeki üzere üst üste dizelim.
  11. Yuvarlayıp tam ortadan keselim. 2 tane gül hali oluyor.
  12. Tepsimize dizip isteğe nazaran tam ortasına fındık batırabilirsiniz.
  13. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  14. Fırından çıkan tatlımızın 2 dk sonra şerbetini dökelim.
  15. 2-3 saat sonra servise hazır. Afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt