Gül Tatlısı Tanımı Gül Tatlısı Nasıl Yapılır İçin Gereçler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Gül Tatlısı Tanımı Gül Tatlısı Nasıl Yapılır Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetimiz için toz şeker ve suyumuzu tencereye alarak 10 dk kaynatmaya bırakalım.
- Kaynayan şerbete 3-4 damla limon suyu damlatıp soğumaya bırakalım.
- Bir kaba sırasıyla tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, irmik, vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- Akabinde hamurumuzu bir merdane yardımıyla açalım.
- Bir çay bardağı ile keselim.
- Kestiğimiz hamurlardan 3 adet alıp uç kısımları birleştirelim, birleştirdiğimiz hamurları rulo halinde sarıp bir bıçak yardımıyla ikiye bölelim ve tepsiye yerleştirelim.
- Evvelce ısıtılmış 150 c fırında 25-30 dk pişirelim.
- Pişen tatlılarımıza soğuyan şerbetimizi gezdirelim. Şerbeti düzgünce çektikten sonra servis edebilirsiniz.