Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı
- 1 çay bardağı yoğurt
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 125 gram margarin
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Gül Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selaaam.Hadi başlayalım .
- Önce şerbeti ocağa alıp 10 dk kaynatalım soğuma ya bırakalım.
- Gelelim hamuruna.Margarini eritip yağ yoğurt ile iyice karıştıralım.
- Un, irmik, kabartma tozu vanilya ve irmik katalım.
- İyice yoğurup yumuşak kıvam elde edelim.
- Biraz kalın hamur olacak şekilde oklava ile açalım.
- Çay bardağı ile yuvarlak keselim.
- 3 tane yuvarlak koyup saralım ortadan keselim gülünüz hazır.
- 160 derecede 30 dk pişirelim.
- Şerbet soğuk tatlı sıcakken şerbeti dökelim bi saat dinlensin tatlınız hazır. Renklendirmek isterseniz çay kaşığının yarısı kadar gıda boyasını yoğurma esnadın da atabilirsiniz.Afiyet olsun.