teknolojiuzmani
FD Üye
Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiyesi için;
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıvı yağ (1 er parmak eksik)
- 1 kahve fincanı irmik
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dk daha kaynatın içine limon suyu damlatın.
- Kurabiyesi için; tüm gereçleri ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Unu kesinlikle yavaş yavaş ekleyin. 4 bardak sonrası denetimli ekleyin.
- Yoğurulan hamuru 3 kesime bölün ve merdane yardımı ile ince bir halde açın. Ağız kısmı yuvarlak olan su yada çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.
- 3 tane yuvarlak parçayı uçları üst üste gelecek gelecek formda koyup sarın. Ortasından ikiye kesin ve kesilen düz parçayı tepsinin altına gelecek halde koyun. Böylelikle gül hali olacak. Tüm hamuru bu biçimde tamamlayın. Ortalarına fındık batırın.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında 40 dk kadar pişirin.
- İlk sıcağı çıkan kurabiyelere soğuk şerbeti dökün.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı