
Gülen Yüzler Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 yaş maya
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 500 gram quark ( Türkiye’de yoğurt kullanın)
- 1 yumura
- 1,100-1,200 kg un
- 150 gram yağlı beyaz peynir
- 200 gram kaşar peyniri
- 5 yumurta ( benim kullandığım yumurtalar büyük olduğu için 4 tane kullandım)
- Zeytin
- 2 kırmızı dolmalık biber
Gülen Yüzler Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru geniş bir kapta tüm gereçlerini ekleyin ve yeterlice yoğurun, üzerini nemli bez ile örtün ve 30 dakika mayalandırın.
- Akabinde mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlayın ve üzerlerini örtün.
- Kaşar peynirini rendeleyin, beyaz peyniri elinizle parçalayın ve beş yumurta ekleyerek çatal ile güzelce karıştırın.
- Bezeleri sıvı yağ yardımı ile parmaklarınızla kahve tabağı büyüklüğünde açın ve bir kaşık peynirli harçtan koyup üzerine dağıtın.
- Biberleri ortadan bir kez kesin ince ince dilimleyin. Hamurlara zeytinler ile iki göz ve bir biber ile ağız yapıp fırına sürün.
- Evvelden ısıtılmış fırında 200°’de alt üst ayarda kızarıncaya kadar pişirin. ????.