elektronikci
FD Üye

Gulitensiz Topalak Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı Gulitensiz köftelik bulgur
- Gulitensiz un
- 1 yemek kaşığı Salça
- 1 çay kaşığı Tuz
- Et suyu
- 1 su bardağı Haşlanmış nohut
- 2 diş Sarımsak
- Yarım kaşık Domates salçası
- Kuru nane
- Zeytinyağı
- Limon yada nar ekşisi
Gulitensiz Topalak Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Gulitensiz köfteli bulgurunuzu düzgünce kaynak suyla şişirin. Hatta pişirebilirsiniz tam çekmesi için. Sonra soğutun. Yavaş yavaş aldığı kadar unu ekleyin biraz sert hamur halinde olacak hamuru. Biraz elinize yağ alarak yuvarlak biçimler verin.
- Tencereye 2 diş sarımsağı dövün 1 kaşık biber salçası ve 1 kaşık domates salçasını ekleyin yağ ile kavurun kuru naneyi ekleyin üzerine yarım su bardağı su koyup salçayı açın.
- Et suyunuzu ekleyin kaynatınca nohut ve topalaklarınızı ekleyin 15 dakika kaynatın.
- Kayarken limonun isteğinize nazaran ekleyin. İşte size gulitensiz topalak çorba. Afiyet olsun.