Güllaç (Az Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler
- 7 büyük yaprak güllaç
- 7,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
- Yarım su bardağı ceviz (Çekilmiş olacak)
Güllaç (Az Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sütümüzü ve şekeri bir tencereye alırız ve karıştırırız.
- Şeker eriyince ocaktan alırız ve parmağımız 7 ye kadar saydığımız da yanmıyorsa tatlı imaline geçebiliriz.
- İlk yaprağı borcamımıza alırız üzerine gereğince süt şerbetinden ek ederiz.
- 4 kat olacak formda sürece devam ederiz.
- 4. Kata gelince ceviz serperiz ve öteki 3 yaprağı da birebir halde süt şerbeti dökerek üst katı da tamamlıyoruz.
- Sütünü çekmeye başlayınca dilimleyip süsleme yaparız 3 saat dinlendikten sonra servis ederiz. Afiyet olsun .