Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gullac (Bol Gullu)

Gullac (Bol Gullu)
0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Gullac (Bol Gullu) Tarifi İcin Malzemeler

*1 paket ucgen gullac
*1 litre ısıtılmış sut
*1 su bardağı + yarım su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı gul suyu (Ben daha cok koydum)
*1 su bardağı ceviz ici
*İsteğe gore minik gul kurusu cicekler

Gullac (Bol Gullu) Tarifi Yapılışı Ramazan ay ‘ı denilince ilk aklıma gelen ne hurma ne davul ben hemen gullac derim ve cok severiz ailecek Şoyle bol gul kokulu ve gul suslu gullac tarifi gelsin İşte tarifimiz;

1
*Sut ve toz şekeri beraber şekerler eriyene kadar ısıtırız Kaynatmaya gerek yok guzelce ısınması yeterli
*Sonra bir tepsinin icine onden 1 kepce sut dokup ucgen gullac yaprağını onlu arkalı ıslatırız ve gullacın 3 ’te 1 i kadarını kucuk boy yuvarlak borcama dizdikten sonra ceviz icini serperiz
*Kalan gullac yapraklarının yarısını ıslatarak tekrar borcama dizip bir kere daha ceviz ici serperiz
*Geriye kalan gullac yaprakları da ıslatılıp cevizli katın ustunu kapatırız ve kalan sutun icine gul suyu ilave edip gullacların ustunden dokeriz sut gozunuze fazla gelirse tamamını dokmeyin
*Gullacı buzdolabına kaldırın sute ihtiyacı oldukca ara ara dokun Ben toz antep fıstığı ve ceviz ici serptim aralarınada minik gullerden koyarak servis ettim Afiyet olsun

Similar threads

Gullac Tarifi İcin Malzemeler *12 adet gullac yaprağı *6 su bardağı sut *1 su bardağı toz şeker *12 (yarım) cay bardağı gul suyu *1 su bardağı ince cekilmiş fındık Uzeri icin: *2 yemek kaşığı toz antep fıstığı Gullac Tarifi Yapılışı 1 *Gullac yapraklarını kucuk parcalar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Nefis Gullac Tarifi İcin Malzemeler *10 yaprak gullac *2 litre sut *2 su bardağı şeker *1 yemek kaşığı gul suyu (Arzuya gore) *2 su bardağı kırılmış fındık Uzeri icin: *File fındık *Toz antep fıstığı *Kiraz Nefis Gullac Tarifi Yapılışı 1 *İlk olarak bir tencereye sut ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Gullac Nasıl Yapılır Resimli tarifi Gullac tarifi resimli Gullac Tarifi Resimli Anlatım imagesresimligullactarifi5ad42b232bb5b Malzemeler Cok ince acılmış gullac yufkası (Yufkayı buyuk marketlerde bulabilirsiniz, Gullac yufkası diye satılır) 3 kilo sut 750 gr toz şeker 250 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Gullac Nasıl Yapılır Gullac Tarifi Resimli Ramazan ayının iftar sofralarının vazgecilmez tatlılarından olan Gullac tarifi ni sunuyoruz sizlere Gullac nasıl yapılır hep birlikte oğreniyoruz kolay gelsin hanımlar Gullac İcin Malzemeler 6 yaprak gullac 1 su bardağı dovulmuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Cevizli Gullac Tarifi İcin Malzemeler *8 yaprak gullac *3 su bardağı sut *1, 5 bardak toz şeker *1 bardak ceviz ici Suslemek icin *Cilek Cevizli Gullac Tarifi Yapılışı 1 *Sut, ve şekeri kaynatın * Ağır ağır karıştırarak eritin *Soğuması icin bir kenara bırakın *Gullac...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,475Konular
981,230Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt