Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güllaç Ramazanın Baş Tacı

Güllaç Ramazanın Baş Tacı
0
74

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Güllaç Ramazanın Baş Tacı Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe göre)
Üzeri için;
  • Antep fıstığı
  • Kuru gül
  • Yada ceviz aslında meskende ne varsa

Güllaç Ramazanın Baş Tacı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak geniş bir tencereye süt ve şekeri alalım ve şeker uygunca eriyene kadar karıştıracak pişirelim.
  2. Fokur fokur kaynatmanıza gerek yok.
  3. Cevizi robottan geçirelim ve kenara alalım.
  4. Sütümüzün el yakmayacak biçime gelmesini bekleyelim ne kaynar olsun ne soğuk. Kaynar süt kullanırsanız hamur olur soğuk süt ile de hoş olmaz. Şayet gül suyu kullanacaksanız ılık süte ekleyin karıştırın ben eklemedim.
  5. Şimdi güllaç yapraklarını kaselerimize sığacak halde kıralım. Ilımış sütümüze birkaç kesim birden atıyoruz birkaç saniye bekletip kasemize alıyoruz. Biraz bastırıyoruz düzeltiyoruz.
  6. Üzerine bir yemek kaşığı kadar sütümüzden ekliyoruz. Ben 2 kez ceviz ekledim bunun için birinci güllaç katından sonra ceviz ekledim.
  7. Daha sonra üstüne tekrar güllaç yapraklarını birinci katında hazırladığım üzere hazırlayıp yerleştirdim. Sonra yeniden ceviz koydum en son olarakda tekrar güllaç yaprakları.
  8. Eğer istemezseniz yalnızca güllaç yaprakları ceviz güllaç yaprakları olarak tek kat ceviz de yapabilirsiniz.
  9. Her iki seçenekte de en üst katın üzerine yaklaşık 1 kepçe kadar sütten gezdirin (Kasenizin büyüklüğüne nazaran değişir). Azar azar gezdirip, biraz emmesini bekleyebilirsiniz.
  10. Tatlımızı servis edene kadar en az 4-5 saat buzdolabında bekletip üzerini süsleyip servis ediyoruz. Afiyet bal şeker.
Güllaç Ramazanın Baş Tacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Güllaç (İftar Sofrasının Baş Tacı Hafif Pratik) Tanımı İçin Malzemeler 100 gram güllaç (Küçük paket)750 gram süt250 gram şeker Güllaç (İftar Sofrasının Baş Tacı Hafif Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Süt ve şekeri bir kabın içerisine alıp, ocakta kaynatalım. Güllaçları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Kremalı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 8-9 yaprak güllaç1,5 lt süt1,5 su bardağı şeker1 paket krema1 paket vanilyaCeviz,fındık,fıstık (hangisini isterseniz) Üzeri için; Çilek,ceviz (Dilediğiniz gereçleri kullanabilirsiniz) Kremalı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Güllaç (Ramazan’ın Baş Tacı) Tanımı İçin Malzemeler 4 adet güllaç yufkası4 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1 kase ince kırılmış fındık içi Süslemesi için 1 adet kivi9 adet çiğ badem Güllaç (Ramazan’ın Baş Tacı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir tencereye süt ve toz şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı İçin Gereçler 10 güllaç yaprağı1 litre + 2 su bardağı süt1,5 su bardağı toz şeker Ortası İçin 1, 5-2 su bardağı ceviz (Fındık yahut antep fıstığı da kullanabilirsiniz )1 su bardağı kadar hindistan cevizi Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı Yapılışı Süt ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 2 paket güllaç (20 adet güllaç yaprağı olacak )1,5 litre süt500 gram şeker (ben şekeri 450 gram ekledim ona nazaran şekeri güzeldi yani çok şekerli sevmem derseniz kesinlikle şekeri biraz az ekleyin)1 paket vanilya Arası için; Fıstık, ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt