Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güllaç (Şerbeti Kremalı)

Güllaç (Şerbeti Kremalı)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
gullac-serbeti-kremali.jpg

Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı İçin Materyaller

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1,5 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 100 ml sıvı krema
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağı çekilmiş antep fıstığı
Süslemek için:
  • Yeteri kadar çilek
  • Toz antep fıstığı

Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle sütü ve şekeri bir tencereye alalım ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Kaynatmaya gerek yok. Farkında olmadan çok ısıtırsanız serçe parmağınızla orta ara denetim ederek ılımaya bırakın. Elimizi yakmaması bizim için kâfi. Şayet çok sıcak olursa güllacımız hamur olur, çok soğuk olursa da bu sefer yapraklarımız ıslanmaz.
  3. Ocaktan aldıktan sonra sıvı kremamızı ek edelim ve bir hoş çırpıcıyla karıştıralım.
  4. Dikdörtgen borcama birkaç kepçe şerbetimizden gezdirelim.
  5. Akabinde yaprağımızı dört eşit modüle bölerek yerleştirelim.
  6. Üzerine her tarafı ıslanacak biçimde birkaç kepçe şerbetten gezdirelim.
  7. Birebir süreci beşinci yaprağa kadar yineleyelim.
  8. Ortasına çekilmiş cevizle antep fıstığı serpelim. Ben karışık tercih ettim siz dilediğinizi koyabilirsiniz.
  9. Geriye kalan beş güllaç yaprağına da birebir süreci uygulayalım.
  10. Güllaçları ıslatırken elimizi çabuk tutmalıyız aksi takdirde şerbetimiz soğursa güllacımız şerbetini çekmez.
  11. Şerbetini düzgünce çeken güllacınızı çilek ve antep fıstığı tozuyla süsleyebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun. ????????.
Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt