elektronikci
FD Üye
Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı İçin Materyaller
- 10 adet güllaç yaprağı
- 1,5 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 100 ml sıvı krema
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı çekilmiş antep fıstığı
- Yeteri kadar çilek
- Toz antep fıstığı
Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sütü ve şekeri bir tencereye alalım ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Kaynatmaya gerek yok. Farkında olmadan çok ısıtırsanız serçe parmağınızla orta ara denetim ederek ılımaya bırakın. Elimizi yakmaması bizim için kâfi. Şayet çok sıcak olursa güllacımız hamur olur, çok soğuk olursa da bu sefer yapraklarımız ıslanmaz.
- Ocaktan aldıktan sonra sıvı kremamızı ek edelim ve bir hoş çırpıcıyla karıştıralım.
- Dikdörtgen borcama birkaç kepçe şerbetimizden gezdirelim.
- Akabinde yaprağımızı dört eşit modüle bölerek yerleştirelim.
- Üzerine her tarafı ıslanacak biçimde birkaç kepçe şerbetten gezdirelim.
- Birebir süreci beşinci yaprağa kadar yineleyelim.
- Ortasına çekilmiş cevizle antep fıstığı serpelim. Ben karışık tercih ettim siz dilediğinizi koyabilirsiniz.
- Geriye kalan beş güllaç yaprağına da birebir süreci uygulayalım.
- Güllaçları ıslatırken elimizi çabuk tutmalıyız aksi takdirde şerbetimiz soğursa güllacımız şerbetini çekmez.
- Şerbetini düzgünce çeken güllacınızı çilek ve antep fıstığı tozuyla süsleyebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun. ????????.