Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gullac Tarifi

Gullac Tarifi
0
71

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Gullac Nasıl Yapılır



Gullac Tarifi Resimli

Ramazan ayının iftar sofralarının vazgecilmez tatlılarından olan Gullac tarifi ni sunuyoruz sizlere Gullac nasıl yapılır hep birlikte oğreniyoruz kolay gelsin hanımlar

Gullac İcin Malzemeler

6 yaprak gullac

1 su bardağı dovulmuş ceviz

1 corba kaşığı gulsuyu

1 litre (5 su bardağı) sut

1,5 su bardağı toz şeker

imagesgullactarifi5ad3e0cc25cc6

Gullac Yapılışı

Yuksek kenarlı bir servis tabağını hazır edin
Gullac yapraklarının kalın kenarlarını kopararak ayırın
Her yaprağı, elinizle kırarak veya makasla keserek dorder parcaya bolun
Sutu bir taşım kaynatın, ateşten alın
İcine şeker koyun Şeker eriyene kadar karıştırınCok az soğumasını sağlayın cunku kaynar sute gullacları koyarsanız eriyip hamurlaşacaktır) Geniş bir tepsiye dokun Gullac parcalarını teker teker sıcak şekerli sute batırıp hafif yumuşatarak bir tabağa alın

İkiye katlayın Geniş kısmına ceviz koyup yanlarını kapatın Sarma biciminde sarın, servis tabağına yerleştirin Tum gullacları bu şekilde yumuşatıp sardıktan sonra kalan sutu hepsinin uzerine gezdirin Uzerine gulsuyunu serpiştirin Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın

Mevsime gore, nar tanesi, ceviz veya antep fıstığı ile susleyebilirsinizcCeviz yerine kabuğu soyulmuş ve dovulmuş badem kullanırsanız gullacın rengi daha beyaz olur
Afiyet Olsun

 
858,475Konular
981,233Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt