Gullac Nasıl Yapılır
Gullac Tarifi Resimli
Ramazan ayının iftar sofralarının vazgecilmez tatlılarından olan Gullac tarifi ni sunuyoruz sizlere Gullac nasıl yapılır hep birlikte oğreniyoruz kolay gelsin hanımlar
Gullac İcin Malzemeler
6 yaprak gullac
1 su bardağı dovulmuş ceviz
1 corba kaşığı gulsuyu
1 litre (5 su bardağı) sut
1,5 su bardağı toz şeker
imagesgullactarifi5ad3e0cc25cc6
Gullac Yapılışı
Yuksek kenarlı bir servis tabağını hazır edin
Gullac yapraklarının kalın kenarlarını kopararak ayırın
Her yaprağı, elinizle kırarak veya makasla keserek dorder parcaya bolun
Sutu bir taşım kaynatın, ateşten alın
İcine şeker koyun Şeker eriyene kadar karıştırınCok az soğumasını sağlayın cunku kaynar sute gullacları koyarsanız eriyip hamurlaşacaktır) Geniş bir tepsiye dokun Gullac parcalarını teker teker sıcak şekerli sute batırıp hafif yumuşatarak bir tabağa alın
İkiye katlayın Geniş kısmına ceviz koyup yanlarını kapatın Sarma biciminde sarın, servis tabağına yerleştirin Tum gullacları bu şekilde yumuşatıp sardıktan sonra kalan sutu hepsinin uzerine gezdirin Uzerine gulsuyunu serpiştirin Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın
Mevsime gore, nar tanesi, ceviz veya antep fıstığı ile susleyebilirsinizcCeviz yerine kabuğu soyulmuş ve dovulmuş badem kullanırsanız gullacın rengi daha beyaz olur
Afiyet Olsun
Gullac Tarifi Resimli
Ramazan ayının iftar sofralarının vazgecilmez tatlılarından olan Gullac tarifi ni sunuyoruz sizlere Gullac nasıl yapılır hep birlikte oğreniyoruz kolay gelsin hanımlar
Gullac İcin Malzemeler
6 yaprak gullac
1 su bardağı dovulmuş ceviz
1 corba kaşığı gulsuyu
1 litre (5 su bardağı) sut
1,5 su bardağı toz şeker
imagesgullactarifi5ad3e0cc25cc6
Gullac Yapılışı
Yuksek kenarlı bir servis tabağını hazır edin
Gullac yapraklarının kalın kenarlarını kopararak ayırın
Her yaprağı, elinizle kırarak veya makasla keserek dorder parcaya bolun
Sutu bir taşım kaynatın, ateşten alın
İcine şeker koyun Şeker eriyene kadar karıştırınCok az soğumasını sağlayın cunku kaynar sute gullacları koyarsanız eriyip hamurlaşacaktır) Geniş bir tepsiye dokun Gullac parcalarını teker teker sıcak şekerli sute batırıp hafif yumuşatarak bir tabağa alın
İkiye katlayın Geniş kısmına ceviz koyup yanlarını kapatın Sarma biciminde sarın, servis tabağına yerleştirin Tum gullacları bu şekilde yumuşatıp sardıktan sonra kalan sutu hepsinin uzerine gezdirin Uzerine gulsuyunu serpiştirin Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın
Mevsime gore, nar tanesi, ceviz veya antep fıstığı ile susleyebilirsinizcCeviz yerine kabuğu soyulmuş ve dovulmuş badem kullanırsanız gullacın rengi daha beyaz olur
Afiyet Olsun