Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi
0
52

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yaprak güllaç
  • 250 gram şeker
  • Antep fıstığı
  • Fındık

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt ve şekeri tencerede kaynatınız.
  2. Kaynayan sütün altını kapatıp, ılımaya bırakın.
  3. Kare borcama güllaçların parlak yüzleri üste bakacak halde parçalayarak koyun, her katını süt ile ıslatın.
  4. 3. Katın sonunda çekilmiş fındıkları ortaya çokça serpin ve katları çıkmaya süt ile ıslatmaya devam edin.
  5. Bittiğinde streçleyip, dolaba soğumaya bırakın.
  6. 1 saat sonra dolaptan aldığınızda dilimleyerek üzerine antep fıstığı serpin servise hazır. Afiyet olsun.
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Güllaç (Gülsulu) Tanımı İçin Malzemeler 2 litre süt2 su bardağı şeker (200 ml. )2 yemek kaşığı gül suyu ( dilek eden ölçüsünü azaltabilir)12 adet güllaç yaprağı Üzerini süslemek için; VişneToz antep fıstığı Güllaç (Gülsulu) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle süt ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Tam Kıvamında Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 12 yaprak güllaç7 su bardağı süt1 ,5 su bardağı şeker1 çay bardağı ceviz,fındık,fıstık Üzeri için Nar,vişne yahut frambuazAntep fıstığı Tam Kıvamında Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir tencereye süt ve şekeri alalım. Ocakta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 10 adet güllaç yaprağı2 litre süt1 su bardağı toz şeker2 paket toz krem şanti3 paket vanilin1 paket sıvı krema (yarı çırpılmış)100 gram fındık100 gram badem100 gram ceviz2 paket bitter çikolata Süslemek için: 1 tutam toz antep fıstığı1 tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı İçin Materyaller 10 adet güllaç yaprağı1,5 litre süt1,5 su bardağı şeker100 ml sıvı kremaYarım su bardağı çekilmiş cevizYarım su bardağı çekilmiş antep fıstığı Süslemek için: Yeteri kadar çilekToz antep fıstığı Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Osmanlı devrine ilişkin olan tanımların hem şifalı hem de lezzetli olduğunu bilmeyen yoktur. Ramazan ayında da sık sık yapılan enfes güllaç tatlısının Osmanlı metodu yolunu sizlerle paylaşıyoruz. Kıvamı, tadı ve görünümüyle ağızda dağılan enfes Osmanlı metodu güllaç tanımı haberimizin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt