Gullac Yufkasından Borek Tarifi İcin Malzemeler
*7 adet gullac
*2 su bardağı sut
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
İcine;
*1 kase lor peyniri
*Bir tutam maydanoz
Uzerine;
*Susam
Gullac Yufkasından Borek Tarifi Yapılışı
1
*Bir kapta sut, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz karıştırılır
*Peynir icine doğranmış maydanoz karıştırılır
*Buyuk kare borcamın tabanı 12 damla yağ ile yağlanır
*Yufkalar uc dort parcaya gelişiguzel bolunur sosa batırılıp tepsiye dizilir Bu şekilde 4 yufka tepsiye dizilir
*Uzerine peynirin tamamı dokulup yayılır Kalan 3 yufka da aynı şekilde parcalanıp sosa batırılır ve tepsiye dizilir Kalan sosun tamamı uzerine dokulur
*20 dakika sosunu biraz cekmesi icin bekletilir Uzerine susam serpilir Onceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Not: İc harcı patates yada kıymalı da kullanabilirsiniz Bir paket gullac yufkası tatlı icin cok oluyor kalanını ben bu şekilde borek yapıyorum Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun
*7 adet gullac
*2 su bardağı sut
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
İcine;
*1 kase lor peyniri
*Bir tutam maydanoz
Uzerine;
*Susam
Gullac Yufkasından Borek Tarifi Yapılışı
1
*Bir kapta sut, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz karıştırılır
*Peynir icine doğranmış maydanoz karıştırılır
*Buyuk kare borcamın tabanı 12 damla yağ ile yağlanır
*Yufkalar uc dort parcaya gelişiguzel bolunur sosa batırılıp tepsiye dizilir Bu şekilde 4 yufka tepsiye dizilir
*Uzerine peynirin tamamı dokulup yayılır Kalan 3 yufka da aynı şekilde parcalanıp sosa batırılır ve tepsiye dizilir Kalan sosun tamamı uzerine dokulur
*20 dakika sosunu biraz cekmesi icin bekletilir Uzerine susam serpilir Onceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Not: İc harcı patates yada kıymalı da kullanabilirsiniz Bir paket gullac yufkası tatlı icin cok oluyor kalanını ben bu şekilde borek yapıyorum Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.