Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 10 yaprak güllaç
- 7.5 su bardağı süt (Yani 1.5 litre)
- 2 su bardağı şeker
- Fındık veya ceviz (İsteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe bağlı)
- Çilek (İsteğe bağlı)
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz, sütü ısıtıyoruz. Şeker eriyene kadar ılık olsun sütümüz (Güllacın parlak kısmı üste gelsin)
- Tepsiye 1 adet güllaç koyup üzerine 2 kepçe süt döküyoruz. Bu şekilde 5 inci yaprağa gelince arasına fındık ve çilek ekliyoruz geri kalan 5 yaprağıda bu şekilde devam ediyoruz.
- Daha sonra kalan süte gül suyunu ekleyip onuda güllacın üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerini streçleyip dolapta en az 2 3 saat dinlendiriyoruz ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Mutlaka deneyin ????. Afiyet olsun ????????.