Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güllaç

Güllaç
0
43

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gramlık güllaç yufkası
  • 750 ml süt
  • 1 kase ceviz
  • 1 su bardağından az şeker
Süslemek için;
  • Vişne

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt ve şekeri güzelce karıştırıp, ocakta kaynanana kadar pişiriyoruz, kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  2. Ilık olması için soğuk bir yere bırakıyoruz, şerbetin ne sıcak nede soğuk olmaması lazım ılık şerbetle yapıyoruz.
  3. Ilıyan şerbeti alıyoruz, bir borcamın içine yufkamızı koyup, şerbetle ıslıyoruz ve her orta katına ceviz ekliyoruz, yufka şerbet ceviz sıralamasıyla ilerliyoruz.
  4. En son yufkamızıda koyup, kalan şerbetin hepsini döküyoruz ceviz ve vişnelerle süsleyip, dolaba dinlendirmeye alıyoruz.
  5. 3-4 saat dinlenmesi kâfi ancak bir gün evvelden yaparsanız daha hoş oluyor
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,049Mesajlar
30,034Kullanıcılar
hasim61Son üye
Üst Alt