Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gramlık güllaç yufkası
- 750 ml süt
- 1 kase ceviz
- 1 su bardağından az şeker
- Vişne
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve şekeri güzelce karıştırıp, ocakta kaynanana kadar pişiriyoruz, kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Ilık olması için soğuk bir yere bırakıyoruz, şerbetin ne sıcak nede soğuk olmaması lazım ılık şerbetle yapıyoruz.
- Ilıyan şerbeti alıyoruz, bir borcamın içine yufkamızı koyup, şerbetle ıslıyoruz ve her orta katına ceviz ekliyoruz, yufka şerbet ceviz sıralamasıyla ilerliyoruz.
- En son yufkamızıda koyup, kalan şerbetin hepsini döküyoruz ceviz ve vişnelerle süsleyip, dolaba dinlendirmeye alıyoruz.
- 3-4 saat dinlenmesi kâfi ancak bir gün evvelden yaparsanız daha hoş oluyor