teknolojiuzmani
FD Üye

Güllü Çörek Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo un
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine )
- 1 su bardak toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardak süt (Ilık)
- 1 çay bardak sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- Çilekli ve frambuazlı reçel
- Yumurta sarısı
- En son olarak ise pudra şekeri
Güllü Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel hamurun gereçlerini geniş bir kapta yoğurdum unu denetimli bir biçimde ek edip 15 dakika yoğurdum. Üzerini örttüm ve 1 saat mayalandı.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yaptım . 1 kilo un dan ettim . rahat 1 tepsi çıktı . Akabinde tezgahı hafif un serptim ve merdane yardımıyla açtım içine reçel sürdüm ve uzunlamasına rulo yaptım .
- Ortadan çizik attım ve burma formunda doladım . tüm başka çörekleri bu biçimde yapıyorum . Yumurta sarısı sürdüm ve evvelce ısıtılmış 180 derecede alt üst fırında pişirdim.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsledim (Suçre ğlaçé ) afiyet şifa olsun