iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
2 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı ince doğranmış mantar
1 baş büyük soğan
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
500 gr hazır yufka
1 adet yumurta
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı soyayağı
12 limon
2 yaprak taze nane
1 çorba kaşığı sumak
Yapılışı :
Bir tavaya 2 çorba kaşığı soyayağını koyup kızdırın Halka şeklinde doğramış olduğunuz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Kıyma, sarmısak, sumak, mantar ve pirinci de ekleyip kavurun İçine bir iki damla limon suyu sıkıp karıştırın Bu harçtan yufkaların içine koyup gül şeklinde sarın Üzerine yumurta sarısı sürüp, yağladığınız fırın kabına dizin Böreklerin üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip 20 dakika fırınlayın Börekler pişince isteğe göre nane ile süsleyip sıcak servis yapabilirsiniz
2 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı ince doğranmış mantar
1 baş büyük soğan
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
500 gr hazır yufka
1 adet yumurta
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı soyayağı
12 limon
2 yaprak taze nane
1 çorba kaşığı sumak
Yapılışı :
Bir tavaya 2 çorba kaşığı soyayağını koyup kızdırın Halka şeklinde doğramış olduğunuz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Kıyma, sarmısak, sumak, mantar ve pirinci de ekleyip kavurun İçine bir iki damla limon suyu sıkıp karıştırın Bu harçtan yufkaların içine koyup gül şeklinde sarın Üzerine yumurta sarısı sürüp, yağladığınız fırın kabına dizin Böreklerin üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip 20 dakika fırınlayın Börekler pişince isteğe göre nane ile süsleyip sıcak servis yapabilirsiniz