Gülün nevzine tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket margarin (Veya tereyağ)
- 2 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
- 7 su bardağı un
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı pekmez
- 3 damla limon suyu
Gülün nevzine tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bugün kayseri yöresine ait nevzine tatlımızla başlayalım. Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlayalım.
- Şeker ve suyu tenceremize koyalım ve kaynamaya bırakalım kaynamaya başlayan şerbetimize 3 damla limon suyumuzu ilave edelim 10 dakika kaynayan şerbetimizin altını kapatalım ve ocaktan alalım.
- Yarım su bardağı pekmezimizi ekleyelim ve karıştırıp soğumaya alalım.
- Sonrasında hamurumuz için başlayalım.
- Oda sıcaklığında ki margarinimize süt sıvı yağ tahin sirke ekleyip karıştıralım bir birine geçen malzemelerimizin içine ceviz için kabartma tozu ve unumuzu (Kontrollü ekleyelim)
- Kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacak şekilde bir hamur elde edelim.
- Tepsimizi yağlayalım siz yağlı kağıtta kullanabilirsiniz tepsimize elimizle yayalım ve üzerine bastırarak düzleyelim çatal yardımıyla çizikler atalım ve daha önceden ısıtılmış 180°c fırınımızda 30 dakika pişirelim.
- Fırından çıkarttığımız da dilimleyelim ilk sıcağı çıktıktan sonra hazırladığımız ve soğuyan şerbetimizi üzerine dökelim. Şimdiden afiyet olsun.