teknolojiuzmani
FD Üye
Gülüt Keki Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 ,5 su bardağı toz şeker
- 1 ,5 su bardağı sıvı yağ
- 1 ,5 su bardağı su
- 1 su bardağı mısır unu
- 3 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Fındık içi
Gülüt Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yumurta, toz şeker, sıvı yağ ve suyu kabımızın içerisine alalım ve tüm bu materyalleri çırpalım.
- Kuru materyallerimizi mısır unu, un, kabartma tozu, vanilya ek edip tekrardan homojen kıvama gelene kadar çırpıp yağlayıp unladığımız dikdörtgen borcamımızın içerisine aktaralım.
- En üzerine kavrulmuş fındık içini ek edip 150 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 45-50 dk boyunca pişirin. Afiyet olsun ????.