Gülüt Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı mısır unu
- 1.5 su bardağı un dikkatli ekleyin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığının ucu ile karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 kahve fincanı susam yada ceviz
- Dökebilirsiniz.
Gülüt Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alalım köpürene kadar çırpalım.
- Un hariç tüm materyalleri ek edip tekrar karıştıralım.
- En son denetimli olarak unu ekleyip kek üzere akışkan bir hamur yapıyoruz.
- Kare yada orta uzunluk borcamı sıvı yağ ile yağlıyoruz.
- Gülüt harcımızı tepsiye dökelim ve eşit bir halde yayalım.
- Hava boşlu kalmaması için bir kaç defa yere yavaşça tepsiyi vuralım.
- Üzerine susam yada ceviz döküp 180 derece fırında pişiriyoruz. Biraz soğuduktan sonra nefis gülütü servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.