Gün Sofralarının Baş Tacı Patatesli Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet kornişon
- 4-5 kaşık dolusu süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
- 6-7 adet orta uzunluk patates
- Karabiber,tuz
- 2 diş sarımsak
Gün Sofralarının Baş Tacı Patatesli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri ikiye bölüp haşlayın.
- Patates ezeceğiyle püre haline getirin.
- İçine küçük küçük kornişon turşu doğrayın,karabiber ve tuz ek edip yoğurun.
- Küçük uzunluk borcama alıp yayın,elinizle düzeltin.
- Sarımsakları bi tutam tuzla dövün.
- Süzme yoğurdun içine koyup karıştırın. (tuz oranını damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. )
- Patatesin üzerine dökün.
- En üste tereyağında eritip içine toz biber ekleyin ve yoğurtlamanızın üstüne dökün. Afiyet olsun.