Uzmanlar, sonbaharla birlikte zayıflamaya başlayan bağışıklık sistemini kışın zinde yakalamak için düzenli olarak her gün iki bardak süt içilmesini öneriyor id Gad300250Soğuk havalarla birlikte gribal enfeksiyonlarda görülen yükselme, tedbir arayışlarını da beraberinde getiriyor Uzmanlar, hastalıklara karşı bağışıklık sistemini sağlamlaştırmak için uyumlu olarak süt içilmesini öneriyor Kış aylarıyla birlikte bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarında çoğalma gözlendiğini bildiren uzmanlar, içeriğinde 40’tan fazla gıda öğesi bulunan süt tüketiminin grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi kış hastalıklarının önlenmesinde manâlı olduğunu kaydediyorSütün hayati bir akışkan olduğunu ve yaşamın her evresinde beslenme konusunda kayda değer bir yeri olduğunu vurgulayan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi afiyet Bilimleri Fakültesi Besin ve Diyetetik Birim Başkanı Prof Dr Neriman İnanç, sütün içeriğinde bulunan 40’tan pozitif besin öğesinin savunma sistemini yaratıcı hücrelerin iyi çalışmasını sağlayarak vücudu enfeksiyonlara aleyhinde koruduğuna dikkat çektiSütteki temel besin maddeleri protein, yağ, laktoz, mineral maddeler ve vitaminler olduğunu hatırlatan İnanç, “Her gün ahenkli olarak içilen iki bardak süt, çocuk ve yetişkinlerin jurnal mineral ihtiyacının tamamını karşılayabilmektedir Sütün içerisinde yer alan yağ çok varlıklı bir enerji kaynağıdır ve esansiyel (mutlaka dışardan alınması zorunlu) yağ asitleri ile A, D, E, K vitaminlerini de barındırması açısından önemlidir dedi