Guneş Boreğim Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin :
*450 g Un
*75 g Yoğurt
*75 g Sıvı Yağ
*5 g Maya
*125 ml Su
*1 Yumurta
*12 (yarım) Cay kaşığı Şeker
*1 Cay kaşığı Tuz
Uzerine surmek icin :
*1 Yumurta
*1 Corba kaşığı Yoğurt
İc harcı:
*250 g Ispanak
*200 g Beyaz Peynir
*50 g Surme Peynir
*1 buyuk kuru Soğan
*1 Yemek kaşığı Domates Salca
*12 (yarım) Cay kaşığı Pul biber, Kara biber, Tuz
Guneş Boreğim Tarifi Yapılışı Guneş Boreğinin ic harcını dilediğiniz gibi yapabilirsiniz Ben Ispanak ve Peynir kullandım
1
*İlk once hamurdan başlayın, cunku 1 saat dinlenmesi lazım
*Bunun icin oncelikle mayayı suyun icine katıp, karıştırın ve leğene dokun
*Ardından diğer malzemeleri de icine ekleyin ve iyice yoğurun
*Yumuşak hamur elde etmelisiniz
*Sonra 1 saat dinlendirmeye bırakın
*O ara bir tencereye yağı ve kup kup doğranmış soğanı ekleyin ve hafif kavurun
*Ardından Ispanağı ekleyin tekrar biraz kavurun
*Sonra salcayı ve baharatları ekleyin, kavurun ve soğumaya bırakın
*Soğuduktan sonra icine surme peynirini ve beyaz peyniri de ekleyin karıştırın İci hazırdır
*Dinlenen hamuru 2 ye bolun Birini merdane ile capı 35 cm olana kadar acın Aynı işlem 2 Hamuru ile de yapın
*Tepsiye pişirme kağıdı serin ve uzerine actığınız hamurun birini alın
*Hamurun hem ortasına hemde kenarına ic harcını dokun ( resimlerde gorebilirsiniz )
*Sonra 2 hamuru ilkin ustune duzgunce yerleştirin Tam ortasına bir kase yerleştirin ve hafif bastırın
*Kenarlarınıda bastırın ki, acılmasın
*Sonra Hamura ortadaki kaseye kadar dilimler atın, ve dilimleri 90 derece yukarıya doğru cevirin
*En sonra da ustune yumurta ile yoğurt karışımını surun ve 200° derece (ust ve alt ısıtın) fırına 4045 dk surun
Afiyet olsun
*450 g Un
*75 g Yoğurt
*75 g Sıvı Yağ
*5 g Maya
*125 ml Su
*1 Yumurta
*12 (yarım) Cay kaşığı Şeker
*1 Cay kaşığı Tuz
Uzerine surmek icin :
*1 Yumurta
*1 Corba kaşığı Yoğurt
İc harcı:
*250 g Ispanak
*200 g Beyaz Peynir
*50 g Surme Peynir
*1 buyuk kuru Soğan
*1 Yemek kaşığı Domates Salca
*12 (yarım) Cay kaşığı Pul biber, Kara biber, Tuz
Guneş Boreğim Tarifi Yapılışı Guneş Boreğinin ic harcını dilediğiniz gibi yapabilirsiniz Ben Ispanak ve Peynir kullandım
1
*İlk once hamurdan başlayın, cunku 1 saat dinlenmesi lazım
*Bunun icin oncelikle mayayı suyun icine katıp, karıştırın ve leğene dokun
*Ardından diğer malzemeleri de icine ekleyin ve iyice yoğurun
*Yumuşak hamur elde etmelisiniz
*Sonra 1 saat dinlendirmeye bırakın
*O ara bir tencereye yağı ve kup kup doğranmış soğanı ekleyin ve hafif kavurun
*Ardından Ispanağı ekleyin tekrar biraz kavurun
*Sonra salcayı ve baharatları ekleyin, kavurun ve soğumaya bırakın
*Soğuduktan sonra icine surme peynirini ve beyaz peyniri de ekleyin karıştırın İci hazırdır
*Dinlenen hamuru 2 ye bolun Birini merdane ile capı 35 cm olana kadar acın Aynı işlem 2 Hamuru ile de yapın
*Tepsiye pişirme kağıdı serin ve uzerine actığınız hamurun birini alın
*Hamurun hem ortasına hemde kenarına ic harcını dokun ( resimlerde gorebilirsiniz )
*Sonra 2 hamuru ilkin ustune duzgunce yerleştirin Tam ortasına bir kase yerleştirin ve hafif bastırın
*Kenarlarınıda bastırın ki, acılmasın
*Sonra Hamura ortadaki kaseye kadar dilimler atın, ve dilimleri 90 derece yukarıya doğru cevirin
*En sonra da ustune yumurta ile yoğurt karışımını surun ve 200° derece (ust ve alt ısıtın) fırına 4045 dk surun
Afiyet olsun