Günlerce Bayatlamayan Çörekotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çörekotu
- 2 adet yumurta beyazı hamura sarısını üzerine ayıralım
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un (Yumuşak bir hamur olmalı)
Günlerce Bayatlamayan Çörekotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını sıvı yağ, yumurta beyazını, pudra şekerini, tuzu, çörekotunu, kabartma tozunu ve sirkeyi bir kaba alalım güzelce karıştıralım.
- Ununu ekleyelim ve yumuşak ne sert olacak bir hamur yapalım.
- Hamurdan minik minik koparalım yuvarlayalım tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim hafif pembeleşince fırından alalım ve soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun????