Günlerce Taze Kalan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı (Oda ısısında)
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ (100ml)
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Susam
- 1 çay kaşığı kakao
Günlerce Taze Kalan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben evvel hamur kabına dışarda beklettiğim oda sıcaklığında olan tereyağı ile başladımm.
- Sonrasında un hariç yumurta akı, sirke, sıvı yağ, tuz, mahlep, pudra şekeri ve kabartma tozunu ekledim.
- En son azar azar unu ekledimm ve hoş bir halde elimle yoğurmaya devam ettim. Hamurr kulak göğsü kıvamına gelene kadar unu denetimli bir halde eklemeye devam ettim.
- Elimle ufak ufak kopararak patates dilimleyici ile şekill verdim. hamurum bitene kadar bu biçimde devam ettim sonrada yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.
- Ayrı bir kasenin içine yumurta sarısı ve kakaoyu ekleyip, karıştırdım.
- En son olarak tüm kurabiyelerimi tepsiye dizdikten sonra kase içinse hazırladım yumurta sarısı ve kakao karışımımdan sürdüm kakao sürmemin nedeni üzeri hoş kızarsın diye büsbütün en sonda susamı serpip fırınaa verdim.
- 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika denetimli bir formda pişirdim ben ancak çok kızartmayalımm. Kusursuz tuzlu bir kurabiye öneriyorum. Afiyet olsun.