
Günlerin En Sevileni (Kısır) Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1,5 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1-1, 5 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tam limonun suyu
- 1-1, 5 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım bağ maydanoz
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 4 kısım taze yeşil soğan
- 4-5 kısım birlikte yemek için kıvırcık
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
Günlerin En Sevileni (Kısır) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bulgurumuzu çelik bir tencereye yada cam çukur bir borcama alalım.
- Üzerine kaynar suyu ek edip kapağını kapatalım. Akabinde kuru soğanı küp küp doğrayalım.
- Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı yağı alalım soğanları kavuralım.
- Kavurduktan sonra salçaları ekleyelim. Salça ekledikten sonra, kimyon, kırmızı toz biber ve pul biberi de ekleyip 1-2 dk. karıştırıp altını kapatalım.
- Akabinde yeşil soğan ve maydanozu ince ince doğrayalım. Kısırlık bulgurumuz güzelce şiştikten sonra bir kaba boşaltalım, evvel salça sosunu, limon suyunu, nar ekşisini, kalan yağı, karabiberi, tuzunu koyup güzelce karıştıralım.
- En son kıvırcık hariç öbür yeşillikleri ekleyelim (ertesi gün de tüketmek istiyorsanız kıvırcık ve domates koymayın zira çok sulandırıyor).
- Akabinde tadına tuzuna bakıp baharatları ve tuzu tercihinize ve damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz.
Not: sızma zeytinyağ tadını hakikaten daha lezzetli yapıyor lakin siz istek ederseniz öbür sıvı yağlardan da kullanabilirsiniz. Kısırınızı daha yağlı seviyorsanız yağ ölçüsünü artırabilirsiniz.