Gürcü Yöntemi Malahto Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kadar içli taze fasulye
- 1 kase doğranmış pırasa
- Bir kaç kısım doğranmış maydanoz
- 5 diş kadar ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı ekşi erik pekmezi (gürcü lisanında gorau)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz ( biraz dişe gelecek kıvamda tercih ediyorum)
- 2 silme çay kaşığı kırmızı pul biber(isteğe bağlı)
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Kişniş ( gürcü lisanında kinzi 1 yemek kaşığı kadar yaş kullandım)
- Reyhan (gürcü lisanında üfleyen-şaştıramı 1 yemek kaşığı yaş kullandım)
- 1 çay kaşığı kuru nane
Gürcü Metodu Malahto Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İçli fasulyeyi üzerini örtecek kadar su koyarak ateşe alıp haşlıyoruz.
- Ardından yumuşayan fasulyemize doğramış olduğumuz pırasamızı ekliyoruz.
- Suyu kâfi değilse göz kararı ekleyebilirsiniz. Tanımda 3 su bardağı olarak yazdım fakat isterseniz daha katı ya da sulu yapabilirsiniz. Ben bu yemeği biraz suluca seviyorum.
- Ayrı bir kasede tuz,erik ekşisi,sarımsak, maydanoz,reyhan, kişniş,ceviz içi,pulbiberi yarım bardak kadar su ile ıslayıp harmanlıyoruz.
- Son olarak hazırladığımız karışımı yemeğimize ekliyoruz.
Gürcü Yolu Malahto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı