Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gürcü Usulü Malahto

Gürcü Usulü Malahto
0
51

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Gürcü Yöntemi Malahto Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar içli taze fasulye
  • 1 kase doğranmış pırasa
  • Bir kaç kısım doğranmış maydanoz
  • 5 diş kadar ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ekşi erik pekmezi (gürcü lisanında gorau)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz ( biraz dişe gelecek kıvamda tercih ediyorum)
  • 2 silme çay kaşığı kırmızı pul biber(isteğe bağlı)
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Kişniş ( gürcü lisanında kinzi 1 yemek kaşığı kadar yaş kullandım)
  • Reyhan (gürcü lisanında üfleyen-şaştıramı 1 yemek kaşığı yaş kullandım)
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Gürcü Metodu Malahto Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İçli fasulyeyi üzerini örtecek kadar su koyarak ateşe alıp haşlıyoruz.
  2. Ardından yumuşayan fasulyemize doğramış olduğumuz pırasamızı ekliyoruz.
  3. Suyu kâfi değilse göz kararı ekleyebilirsiniz. Tanımda 3 su bardağı olarak yazdım fakat isterseniz daha katı ya da sulu yapabilirsiniz. Ben bu yemeği biraz suluca seviyorum.
  4. Ayrı bir kasede tuz,erik ekşisi,sarımsak, maydanoz,reyhan, kişniş,ceviz içi,pulbiberi yarım bardak kadar su ile ıslayıp harmanlıyoruz.
  5. Son olarak hazırladığımız karışımı yemeğimize ekliyoruz.
Bir gürcü kızı olarak bu yemeği genelde bu halde yaparız. Yemekte yağ kullanmıyoruz şayet aklınıza takıldıysa. Bu nedenle hayli hafif ve lezzetli bir yemek. Son olarak lezzeti tamamlamak ismine yanına mısır ekmeği çok yakışacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Gürcü Yolu Malahto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt