Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gürkan Şef'ten bayramlık lezzet tüyoları!

Gürkan Şef'ten bayramlık lezzet tüyoları!
0
162

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Etin jönü Gürkan Şef Kurban Bayramı öncesi tat tüyolarını paylaştı ve ağız sulandıran kavurmanın püf noktalarını açıkladı
En iyi kurban kavurması hayvanın neresinden olur?

Koldan Buttan da olur ama kol buta göre daha lezzetlidir Çünkü but adaleli olabilir Kolda ise kas mevcut değildir Bu yüzden kol etiyle yapılan kavurma çok daha keyiflidir



14

En sık yapılan hatalar neler, bize iyi bir kavurmanın sırrını madde madde açıklayabilir misiniz?*

Kavurma için sac, döküm tava da kullanılabilir lakin çelik olması çok daha iyi, çünkü ısıyı çok daha hızlı alır Döküm geç ısınır Et çelik tencerede daha neşe saçan pişer

Teflon tavada kavurma kesinlikle yapılmamalı Teflon tava tatmin edici ısıyı sağlayamadığı için mühürlemeyi gerçekleştiremeyecek, bu yüzden etiniz suyunu tavaya bırakacak Siz etinizin piştiğini zannedeceksiniz fakat bu sırada sıvı kaybediyor olacak Akıcı kaybetmesi tat kaybı da demek

Tencere ayrıntılarıyla ısıtıldıktan daha sonra (hafiften dumanlar yükseldiği vakit) sırasıyla önce kavram yağı, sıvısı çıktıktan sonra da (adamakıllı sarımsı bir hal aldığı ve kuruduğu vakit de) etler eklenmeli Yalnızca kavurma yaparken değil, sebze yemeklerinde bile tencere soğukken malzeme katiyen tencereye konulmamalı


24

Neden yüksek ateş? Çünkü bir nevi mühürleme işlemi yapılmış oluyor Mühürleme niçin önemli? Çünkü bu işlemle değişken, etin içine hapsedilir Bu şekilde de et yumuşak ve lezzetli olur (Et yemeklerinde ve ızgaralarda yüksek alev gerekli)

Kavurma yaparken et de yağ da eşit parçalar halinde doğranmalı oysa parçalar eşdeğer sürede pişsin Aksi takdirde küçükler daha erken pişecek büyük parçayı pişireyim derken de küçükleri yakacaksınız

Kavram yağı kavrulduktan ve sıvısını tencereye bıraktıktan sonra tüm taneleri tencereden alınmalı Zira etler ilave edildiğinde, et pişerken yağ yanıp siyah noktalar haline dönüşebilir


34

En önemli püf noktalarından biri tuzlu Izgaralık ette kocaman taneli tuz kullanılmalı (kaya ya da deniz tuzu), etli tencere yemeklerinde ise sofra tuzu Izgaralık ette tuz önceden atılırken tencere yemeklerinde ise daha sonra konulmalı Bu yüzden kavurmaya da tuzlu en son eklenmeli

Kuzu kavurma yapıyorsanız kuzu etinin o keskin kokusunu yumuşatmak için kavururken bir arz taze kekik ve limon sıkabilirsiniz Asidik özelliği olduğundan bu kokunun gitmesine asistan olacak Birkaç dal biberiye ve taze kekik de ek edilebilir



44
En iyi kurban kavurması hayvanın neresinden olur?

Koldan Buttan da olur lakin kol buta göre daha lezzetlidir Çünkü etap kuvvetli olabilir Kolda ise adale mevcut değildir Bu yüzden kol etiyle yapılan kavurma çok daha keyiflidir


En sık yapılan hatalar neler, bize iyi bir kavurmanın sırrını madde madde açıklayabilir misiniz?*

Kavurma için sac, döküm tava da kullanılabilir lakin çelik olması fazla daha iyi, çünkü ısıyı çok daha süratli alır Döküm geç ısınır Et çelik tencerede daha neşeli pişer

Teflon tavada kavurma elbette yapılmamalı Teflon tava tatmin edici ısıyı sağlayamadığı için mühürlemeyi gerçekleştiremeyecek, bu yüzden etiniz suyunu tavaya bırakacak Siz etinizin piştiğini zannedeceksiniz ancak bu sırada değişken kaybediyor olacak Istikrarsız kaybetmesi tat kaybı da çağırmak

Tencere tamamen ısıtıldıktan sonradan (hafiften dumanlar yükseldiği vakit) sırasıyla önce kavram yağı, sıvısı çıktıktan sonra da (adamakıllı sarımtırak bir hal aldığı ve kuruduğu vakit de) etler eklenmeli Yalnızca kavurma yaparken yok, sebze yemeklerinde bile tencere soğukken araç gereç katiyen tencereye konulmamalı

Neden yüksek ateş? Çünkü bir nevi mühürleme işlemi üretilmiş oluyor Mühürleme niçin önemli? Çünkü bu işlemle akıcı, etin içine hapsedilir Bu şekilde de et yumuşak ve lezzetli olur (Et yemeklerinde ve ızgaralarda yüksek ateş zorunlu)

Kavurma yaparken et de yağ da eşit parçalar halinde doğranmalı fakat parçalar eşit sürede pişsin Huysuz takdirde küçükler daha erken pişecek büyük parçayı pişireyim derken de küçükleri yakacaksınız

Kavram yağı kavrulduktan ve sıvısını tencereye bıraktıktan sonradan tüm taneleri tencereden alınmalı Zira etler ilave edildiğinde, et pişerken yağ yanıp siyah noktalar haline dönüşebilir

En önemli püf noktalarından biri tuz Izgaralık ette iri taneli tuzlu kullanılmalı (kaya ya da deniz tuzu), etli tencere yemeklerinde ise sofra tuzu Izgaralık ette tuzlu evvelden atılırken tencere yemeklerinde ise daha sonra konulmalı Bu yüzden kavurmaya da tuzlu en son eklenmeli

Kuzu kavurma yapıyorsanız kuzu etinin o bariz kokusunu yumuşatmak için kavururken bir arz taze kekik ve limon sıkabilirsiniz Asidik özelliği olduğundan bu kokunun gitmesine tezgâhtar olacak Birkaç dal biberiye ve taze kekik de ilave edilebilir
 

Similar threads

Türk mutfağına ilişkin eski tanımlara baktığınızda et olarak sık sık kuzunun kullanıldığını görebilirsiniz. Gerçekten kuzu eti hakikat pişirildiğinde çok lezzetli olabilir. Bilhassa lokum üzere kuzu pirzolanın tadına doyum olmaz. Pekala Pirzola nedir ve en kolay pirzola nasıl pişirilir? Lokum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Türk mutfağına ait eski tariflere baktığınızda et olarak sık sık kuzunun kullanıldığını görebilirsiniz. Nitekim kuzu eti doğru pişirildiğinde çok lezzetli olabilir. Özellikle lokum gibi kuzu pirzolanın tadına doyum olmaz. Peki Pirzola nedir ve en kolay pirzola nasıl pişirilir? Lokum gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Et hakkında bilmeniz gereken 25 şey! et hakkinda, bilmeniz gereken seyler, kasaptan alis veris yaparken, ayrıntı, bunlari biliyormuydunuz, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz 1549353298 1549353298...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Türkiyemizin her köşesinden lezzet fışkırıyor biliyorunuz. Her kentin kendine özel ve mahallî lezzetlerini sizler için tek tek yazdık. İşte Türkiye'nin 81 ilinin 81 lezzeti... 1. Adana-Adana Kebabı. 2004 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan tescil evrakını alan bu kebap Türkiye'nin en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Beslenme, pek çok insan tarafından karın doyurmak, açlığı bastırmak, canın istediği besinleri tüketmek formunda tanımlanmaktadır. Halbuki vücudun gereksinim duyduğu güç ve 50’ye yakın tıpta besin öğesinin, yerinde ve istikrarlı bir halde besinler yolu ile alınması gerekir. Bu öğelerin rastgele...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt