nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Gut (damla) hastalığı, kanda ürik asidin yükselerek vücutta belirlenmiş bölgelerde birikmesi sonucu, eklemlerde ağrılı krizler meydana gelmesi idrar taşları oluşması ile karakterize edebileceğimiz metabolik bir hastalıktır Beslenmemizde şunlara dikkatli olmak gut hastalığına yakalanma riskimizi azaltabilir:
Bira, şarap ve alkollü içkilerden kaçınmalıdır
Bol istikrarsız (su, akarsu, ıhlamur, ada çayı) içmek faydalıdır
Bu hastalığı geçirirken sakatat (karaciğer, böbrek, beyin) yemek iyi değildir
Et, kuru fasulye, mercimek bu rahatsızlığı artırabilen gıdalardan*dır
Domates, pırasa, lahana, taze fasulye, marul, yumurta, makarna, süt ve peynir tavsiye edilen besinlerdendir
Bira, şarap ve alkollü içkilerden kaçınmalıdır
Bol istikrarsız (su, akarsu, ıhlamur, ada çayı) içmek faydalıdır
Bu hastalığı geçirirken sakatat (karaciğer, böbrek, beyin) yemek iyi değildir
Et, kuru fasulye, mercimek bu rahatsızlığı artırabilen gıdalardan*dır
Domates, pırasa, lahana, taze fasulye, marul, yumurta, makarna, süt ve peynir tavsiye edilen besinlerdendir