Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveç Çanağında Nefis Kıymalı Dolma

Güveç Çanağında Nefis Kıymalı Dolma
0
18

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
guvec-canaginda-nefis-kiymali-dolma.jpg

Güveç Çanağında Nefis Kıymalı Dolma Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg dolmalık biber
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • Her bir dolmalık için ;Silme 1 yemek kaşığı pirinç
  • 100 gram yağsız dana kıyma
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 demet maydanoz
  • 3 kol taze nane
  • 3 kol dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
Sos için;
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Güveç Çanağında Nefis Kıymalı Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel iç gerecin pirinci yıkayalım karıştırma kabına alalım.
  2. Kıymayı ekleyelim.
  3. Domatesin birisini ve kuru soğanı içine rendeleyelim.
  4. Yeşillikleri ince kıyalım ekleyelim.
  5. Baharatlarını ve tuzunu, salçasını yağı da ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. Dolma biberleri temizleyelim güveç çanağına yerleştirelim.
  7. Patlıcanı ikiye bölerek içini oyalım tuz atalım.
  8. İçlerini yapmış olduğumuz kıymalı iç ile dolduralım(çok sıkı doldurmayalım).
  9. Domatesi dilimleyelim ,dolmaların üstünü kapatalım.
  10. 2 bardak suya 1 yemek kaşığı salça ve yağı ekleyip yeterlice karıştıralım dolmaların üstüne dökelim.
  11. Kıymalı olduğu için fazla şu çekmiyor.
  12. Güveç çanağının kapağını kapatıp kaynayana kadar harlı ateş sonra kısık ateşte dolmamızı pişirelim.
  13. Biberler ve içi pisti ise ocaktan alalım.
  14. Yemeğimizi biraz dinlendirdikten sonra mis üzere servise hazır oluyor. Afiyet olsun :)).
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt