Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveç (Dana Etli)

Güveç (Dana Etli)
0
24

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
guvecdana-etli.jpg

Güveç (Dana Etli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 2 yemek kaşığı minik minik doğranmış kuyruk yağı
  • 1 adet iri doğranmış soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet iri doğranmış biber(yeşil kırmızı farketmez)
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı çeri domates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un ve bir miktar su(hamur için)

Güveç (Dana Etli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Toprak güveç 2 yemek kaşığı zeytin yağ ile yağlanır.
  2. Kuyruk yağı tabana yerleştirilir.
  3. Sırasıyla et,soğan,patates,biber,sarımsak bezelye ve domates üst üste yerleştirilir.
  4. Bir kap içinde salça, kalan zeytin yağı, su ve tüm baharatlar çırpılır.
  5. Tencereye ilave edilir.
  6. Kapağı kapatılır ve bir miktar hamur hazırlanarak kapağın etrafı sarılır.
  7. Kısık ateşte 2 buçuk saat pişirilir. Afiyet olsun.
Güveç (Dana Etli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt