Güveç (Dana Etli) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
- 2 yemek kaşığı minik minik doğranmış kuyruk yağı
- 1 adet iri doğranmış soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet iri doğranmış biber(yeşil kırmızı farketmez)
- 2 adet orta boy patates
- 1 su bardağı çeri domates
- 1 çay bardağı bezelye
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un ve bir miktar su(hamur için)
Güveç (Dana Etli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Toprak güveç 2 yemek kaşığı zeytin yağ ile yağlanır.
- Kuyruk yağı tabana yerleştirilir.
- Sırasıyla et,soğan,patates,biber,sarımsak bezelye ve domates üst üste yerleştirilir.
- Bir kap içinde salça, kalan zeytin yağı, su ve tüm baharatlar çırpılır.
- Tencereye ilave edilir.
- Kapağı kapatılır ve bir miktar hamur hazırlanarak kapağın etrafı sarılır.
- Kısık ateşte 2 buçuk saat pişirilir. Afiyet olsun.