
Güveç Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo yamula patlıcanı
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça +yarım kaşık
- Tuz
- Pulbiber
- Toz biber
- 4 su bardağı sıcak su
Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patlıcanlarımızı küp küp doğruyoruz,patlıcanların acısı çıkması için tuzlu suda bekletiyoruz .
- Akabinde uygun bir tencerenin içine tereyağını ve zeytinyağını koyalım .
- Üstüne etimizi koyalım ve rengi dönene kadar kavuralım.
- Kavurduktan sonra soğanlarımızı yemeklik doğrayalım ve kavuralım.
- Akabinde suda beklettiğimiz patlıcanlarımızı koyalım ve biraz kavuralım.
- Kavurduktan sonra domates ,biber, baharat ve salçamızı koyalım ve birazda hafif üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Sonra tenceremizin kapağını kapatalım ve denetimli bir biçimde pişirelim.
- Piştikten sonra sıcak sıcak servis edebiliriz.