Güveç Tava Tanımı İçin Gereçler
- 4 patlıcan
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 soğan
- 250 gram kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
Güveç Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etler tencereye alınır, haşlanır. Patlıcanları küp küp doğranır, tuzlu suda bekletilir.
- Suyu süzülür. Patates ve havuçlarda küp küp doğranır.
- Tavada yağ ısıtılır. Yağ ısınınca patlıcan, patates, havuç kızartılır (Çok fazla değil yalnızca çiğ tadı gitmeli).
- Soğanlar az ölçüde yağda kavrulur.
- Salça suda açılır. Bütün gereçler son olarak birleştirilir; tuz, karabiber de ek edilir ve güveçlere eşit dağıtılır.
- Fırın evvelce 200 derecede ısıtılır, güveç tava pişirilir.