elektronikci
FD Üye
Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı kuyruk yağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 baş kuru soğan
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 4 tane çarliston biber
- 1 tane kapya biber
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı acı salça tatlı
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 7 baharat
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Bir buçuk yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- Bir yemek kaşığı dolusu un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığının ucunda karabiber
- Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar
Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce etlerimizi kuşbaşı doğrayalım, yıkayıp, süzmeye bırakalım. Daha sonra kuyruk yağını bıçakla doğrayıp, güveç tenceresinin en altına dizelim.
- Üzerine etleri bırakalım, yemeklik doğranmış soğanları üzerimi dizelim. Daha sonra kabak patlıcan patates biberleri sarımsak küp küp doğrayıp, üzerine dizelim.
- Daha sonra domatesli küçük küçük doğrayıp, en son üzerine dökelim bir kap içerisinde salça, baharat, sıvı yağ, sıcak suyu üzerine döküp, iyice karıştırıp, üzerine dökelim.
- Ağzını açmadan önce yüksek sonra en kısık ateşte bir buçuk saat kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Piştikten sonra ayrı bir tava içerisinde tereyağını eritelim. Üzerine 1 yemek kaşığı onu döküp rengi dönene kadar kavuralım. Bir bardak sütü çırparak şekilde döküp, kaynayana kadar karıştıralım topaklanma olmasın.
- Üzerine tuzlu karabiber atıp, kaynadıktan sonra altını kapatalım. Güvecin üzerine eşit bir şeklinde döküp, rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip, fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Çok lezzetli oldu servise hazır afiyet olsun.