Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde)

Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
guvec-tenceresinde-besamel-soslu-firin-guvec-evdee.jpg

Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı kuyruk yağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 4 tane çarliston biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı acı salça tatlı
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 7 baharat
  • 1,5 su bardağı sıcak su
Beşamel sos için;
  • Bir buçuk yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • Bir yemek kaşığı dolusu un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının ucunda karabiber
  • Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar

Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce etlerimizi kuşbaşı doğrayalım, yıkayıp, süzmeye bırakalım. Daha sonra kuyruk yağını bıçakla doğrayıp, güveç tenceresinin en altına dizelim.
  2. Üzerine etleri bırakalım, yemeklik doğranmış soğanları üzerimi dizelim. Daha sonra kabak patlıcan patates biberleri sarımsak küp küp doğrayıp, üzerine dizelim.
  3. Daha sonra domatesli küçük küçük doğrayıp, en son üzerine dökelim bir kap içerisinde salça, baharat, sıvı yağ, sıcak suyu üzerine döküp, iyice karıştırıp, üzerine dökelim.
  4. Ağzını açmadan önce yüksek sonra en kısık ateşte bir buçuk saat kontrollü bir şekilde pişirelim.
  5. Piştikten sonra ayrı bir tava içerisinde tereyağını eritelim. Üzerine 1 yemek kaşığı onu döküp rengi dönene kadar kavuralım. Bir bardak sütü çırparak şekilde döküp, kaynayana kadar karıştıralım topaklanma olmasın.
  6. Üzerine tuzlu karabiber atıp, kaynadıktan sonra altını kapatalım. Güvecin üzerine eşit bir şeklinde döküp, rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip, fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Çok lezzetli oldu servise hazır afiyet olsun.
Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,257Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt